Top 5 Stranden die je moet bezoeken op Curaçao
Dec 11, 2023

Top 5 Stranden die je moet bezoeken op Curaçao

Er zijn 38 stranden op Curaçao, waarvan vele zich in afgelegen gebieden bevinden en een intiem toevluchtsoord voor bezoekers bieden. De stranden van het eiland zijn een droom die uitkomt, met idyllische stukken wit zand, omringd door palmbomen en kristalhelder blauw water. Hier presenteren wij u onze top vijf keuzes voor de stranden van Curaçao, elk met zijn eigen persoonlijkheid.

Cas Abou Beach

De ultieme plek voor wie niets liever wil dan in het moment zijn en genieten van de warme zon, heldere lucht en ongerepte wateren. Dit strand is ideaal voor toeristen die gewoon willen loungen en misschien willen genieten van een middagje cocktails en ontspannen met vrienden. Het strand heeft de neiging om rond de middag volledig bezet te zijn en het kan lastig zijn om ligstoelen te vinden. Kom vroeg om een goede plek veilig te stellen!

Playa Grandi

Playa Grandi is een gratis strand waar u dichtbij de kust of direct vanaf de kade getuige kunt zijn van het onderwaterleven. Het is een klein strand aan de westkust dat het populairst is om te vissen, snorkelen en zwemmen. Het zand in dit gebied is grover en donkerder en er kunnen enkele rotsen zijn als je verder de zee in loopt, dus wees voorzichtig. Lokale vissers maken hier hun vangst schoon en verkopen deze; dat schildpadden, veel vissen, pelikanen en andere vogels trekt.

Porto Marie

Dit is een betaald openbaar strand met wit zand dat veel bezocht wordt door toeristen. De hoge energie van de mensen in Porto Marie geeft dit strand een ongelooflijke sfeer. Er is een prachtig uitzicht op bomen en toppen direct vanaf het strand, plus een handige strandbar en restaurant. Dit is ook een geweldige plek om de verschillende lokale vogels van Curaçao te spotten.

Playa Kenepa

Eén van de mooiste stranden van het hele eiland Curaçao, dit strand staat ook wel bekend als Grote Knip. Van de grotere witte zandstranden op het eiland heeft dit strand minder toeristen en is het een populairder strand bij de lokale bevolking. Dit is een geweldige plek voor een strandpicknick, aangezien er geen concessiestands of restaurants op het strand zijn.

Playa Kalki

Een favoriet onder snorkelaars en duikers vanwege het geweldige onderwaterlandschap. Het zwemgedeelte beschikt over prachtige oude koralen, maar net voorbij dat punt zie je een geweldig zeeleven, waaronder kleurrijke vissen, zeeschildpadden en zelfs scholen inktvissen en af en toe een octopus.

Which room type is right for me?
10 Dec, 2023
Different types of travelers have different traveling styles down to accommodation preferences. Luckily, ACOYA Curaçao has options to suit your every need. ACOYA Curaçao has many different room types. Each with its own distinct features that give a great variety of accommodation choices to suit your travel style.
Top 5 Beaches you must visit in Curaçao!
10 Dec, 2023
There are 38 beaches in Curaçao, many of which are located in secluded areas, offering an intimate retreat for visitors. The island’s beaches are a dream come true, with idyllic stretches of white sand by palm trees and crystal clear blue water. Here we bring you our top five picks for Curaçao's beaches, each with its own distinct personality.
06 Dec, 2023
Welcome to the vibrant and captivating island of Curaçao, a hidden gem nestled in the heart of the Caribbean. If you find yourself wondering, "Curacao, what country?" or "Where is Curacao?" – you're in the right place!
Share by: